Menu
Duurzaam wonen
in POST Breda

De complete
groene beleving

Hoewel je straks ook midden in het centrum in het groen woont, blijft de natuurlijke omgeving van Breda trekken. In no-time sta je vanuit POST Breda midden in misschien wel de mooiste natuurgebieden van Nederland. En of je nu je fiets pakt of je wandelschoenen, Breda en omstreken bieden je alle mogelijkheden om heerlijk uit te waaien.

POST Breda straalt groen uit in zijn geheel, met duurzame materialen en technieken. Op de 5e en 6e verdieping zijn er groene pergola’s die niet alleen een unieke uitstraling geven, maar ook een baken vormen voor de omgeving. Wonen in POST Breda biedt een complete woonbeleving, met een prachtig uitzicht op de Grote Kerk dankzij het groen op grote hoogte.

De groene beleving is overal aanwezig, zelfs binnen en boven op POST Breda. Naast de binnentuin is er een daktuin waar bewoners groenten en kruiden kunnen verbouwen, waardoor het gebouw van bovenaf een extra bijzondere uitstraling krijgt en hittestress wordt voorkomen. En ongeacht of je nu wel of geen groene vingers hebt, je wordt door niemand gedwongen om op je vrije zaterdagmiddag het onkruid te gaan wieden of de plantjes water te geven. Nee, geen stress, dat besteden we lekker uit. 

De daktuin bovenop de parkeergarage is alleen toegankelijk voor bewoners van de koopappartementen en wordt voorzien van een hoogwaardige groeninrichting. Over onderhoud hoef je jezelf geen zorgen te maken, want onderhoud en bewatering wordt uitgevoerd in opdracht van de VvE. Benieuwd naar de exacte invulling? Bekijk hiervoor de technische omschrijving!

Een duurzame toekomst

Alle appartementen, dus ook de appartementen in de bestaande bouw, zijn gasloos uitgevoerd, optimaal (na)geïsoleerd en daarmee klaar voor de toekomst! De woningen voldoen ruimschoots aan de laatste eisen op het gebied van energiezuinigheid. Hierdoor heb je geen zorgen over huidige gastarieven, hoef je minder te reserveren voor toekomstige investeringen en geniet je bovenal van lage energielasten. Bijkomend voordeel is dat je leencapaciteit toe neemt omdat er rentekorting mogelijk is.

Verwarming en ventilatie

De appartementen worden verwarmd en voorzien van warm-water doormiddel van stadsverwarming of een (individuele) lucht-water warmtepomp. De keuze tussen voornoemde systemen is afhankelijk van het bouwnummer, de keuze hiervoor is op de prijslijst per bouwnummer aangegeven.

De appartementen met stadsverwarming worden aangesloten op het collectieve energienet van EnNatuurlijk, waardoor warmte is gewaarborgd en je niet afhankelijk bent van de gastarieven. Voor de appartementen met de individuele lucht-water warmtepomp geldt dat deze appartementen het voordeel hebben van vloerkoeling. Dit komt doordat er koud water door de vloerverwarming slangen loopt. Bij alle woningen geniet je in de wintermaanden van een comfortabel woonklimaat omdat er vloerverwarming wordt toegepast. Daarnaast wordt er mechanische ventilatie met warmteterugwinning toegepast waardoor je geniet van een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Zonnescreens

Veel appartementen binnen POST Breda worden standaard uitgevoerd met zonnescreens. Doel van deze screens is het filteren van licht en warmte. Hierdoor geniet je op warme dagen van een prettig zacht licht in de woning.

Onderhoudsvriendelijke materialen

Een van de voordelen van POST Breda is het gebruik van onderhoudsvriendelijke materialen waaronder aluminium en kunststof kozijnen. De kunststof kozijnen zijn bijvoorbeeld vervaardigd uit gerecyclede grondstoffen. Hierdoor geniet de VvE de komende jaren van relatief weinig onderhoud wat een voordeel is voor de maandelijkse bijdrage.

Extra isolerende maatregelen bestaande bouw

De appartementen in de bestaande bouw krijgen een grote upgrade qua isolatie. Zowel de vloeren, wanden als plafonds/daken worden extra geïsoleerd waardoor je geniet van een comfortabel binnenklimaat en klaar bent voor de toekomst. De appartementen blijven desondanks uniek in de beleving als gevolg van o.a. de grote raampartijen en hoge plafonds.

POST Breda is een ontwikkeling van