Menu
Wonen in
POST Breda
maakt gelukkig

Van hotline naar ‘de hotspot’ van Breda

Waar KPN Telecom jaren lang op één van de mooiste plekken van Breda kantoor hield, is er plotseling ruimte om je hart – hartje centrum – te verliezen. De transformatie van werken naar wonen maakt het centrum van Breda compleet. Wonen op deze unieke plek, maakt van ieder mens, een gelukkig(er) mens.

POST Breda laat zich beschrijven als robuust, karaktervol, historisch, maar vooral – zeker als wij het pand onderhanden hebben genomen – charmant. Het gebouw dat in de jaren ’50 is gebouwd, is vanuit zijn oorspronkelijke architectuur iconisch te noemen. In onze plannen zullen dan ook de elementaire delen die dit gebouw en de historie daarvan kenmerken, behouden blijven.

Dat we het pand vanuit historisch perspectief hebben omgedoopt in ‘POST Breda’, is niet meer dan logisch. Midden in de stad woon en leef je straks jouw droom. Hartje centrum is het leven namelijk echt anders dan in welk ander stadsdeel van Breda dan ook. Het bruist, leeft en geeft je energie. Met POST Breda en haar 129 wooneenheden, brengen we nieuw elan op een bestaande plek. Met mooie boetieks, lifestyle stores en kleinschalige (luxe)horeca sluiten we vanuit de plint naadloos aan op de Houtmarktpassage. Wat niet alleen voor een unieke sfeer zorgt, maar je ook het gevoel zal geven dat je echt thuis komt. En dat elke dag weer.

Van oud naar nieuwbouw

We hebben alle registers uit de kast getrokken om vanuit de bestaande architectuur een plan te ontwikkelen dat past bij de stad Breda. Aansluitend op de bestaande bouw komt een volledig nieuw te bouwen deel waarin ruimte is voor 46 nieuwbouwappartementen. In alle soorten en maten. Van starterswoningen (vanaf 52m²) tot functioneel ingedeelde 3-kamer appartementen (vanaf 80m²) en – als je iets meer leefruimte denkt nodig te hebben – uiterst comfortabele en luxe appartementen van ruim honderd vierkante meter.

Binnen POST Breda is er voor iedereen alle ruimte. En dus valt er echt iets te kiezen. Maar wacht niet te lang, want er komt een moment dat we uitverkocht zijn. Zeker als jij je zinnen hebt gezet op één van de penthouses, want die zijn er echt nog maar 2 (verdieping 4 / 10)!

Oud, maar toch volledig nieuw

Het bestaande gebouw – zoals dat er nu staat – keren we volledig binnenste buiten. Wat betekent dat we het volledig renoveren en transformeren naar hedendaagse moderne appartementen. Met alles wat daarbij hoort, waaronder een duurzaam, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat.

Het ‘oude’ deel van POST Breda kenmerkt zich door extreem hoge en o-zo mooie plafonds. Met prachtige raampartijen die zorgen voor prachtig licht en een ongekende sfeer. Binnen dit deel kunnen we met gevoel voor historie slechts 32 nieuwe appartementen realiseren. Eén voor één uniek te noemen omdat ze dat door hun verschillende plattegronden ook echt zijn. Het uitzicht op de Grote Kerk maakt van iedere dag een prachtige dag. Dus? Waar wacht je nog op? Hoog tijd om je oor te luister te leggen bij onze makelaars. Zij kunnen nog veel meer over deze unieke appartementen vertellen.

Alles wat je hartje begeert. En meer.

POST Breda is in alles een heerlijke plek om te wonen. Je ervaart en geniet van de dynamiek van de stad, maar ook de groene oase en de rust die de binnentuin biedt. Met de stad aan je voeten, heb je ook alle voorzieningen die je kunt bedenken direct binnen handbereik. Van apotheek tot reforumhuis en van bibliotheek tot boekenwinkel. Aan de Oude Vest geniet je van een perfecte kop koffie in de Kerkstraat loop je even binnen voor een boodschap. Maar net zo makkelijk worden je boodschappen thuis bezorgd of laat je jouw favoriete restaurant op zondag je ontbijt thuis serveren. Want hoe mooi je nieuwe keuken ook is, soms heb je gewoon geen zin om te koken of naar buiten te gaan.

Hartje centrum bevindt alles zich op loopafstand. Maar met de fiets ben je natuurlijk soms net iets sneller. Je fiets stal je veilig en makkelijk in de gezamenlijke fietsenberging waarvan de ingang zich bevindt aan de Keizerstraat (op de begane grond). Ieder appartement beschikt daarnaast overigens uiteraard ook over een eigen berging die zich in de kelder van het complex bevinden. Maar eerlijk is eerlijk, daar staat jouw gloedjenieuwe mountainbike nog net ietsje veiliger. Maar aan de muur in je woonkamer kan natuurlijk ook heel mooi stads en urban zijn. En je auto? Daar hebben we natuurlijk ook over nagedacht. En ook daar hebben we hartje centrum een oplossing voor gevonden. Vraag bij één van de makelaars wat de mogelijkheden zijn.

De Grote Kerk kleurt groen

POST Breda ademt in alles groen en straalt dat ook uit. Los van een duurzaam karakter door toepassing van materialen en technieken, maken we op de 5e en 6e verdieping plaats voor groene pergola’s. Wat POST Breda niet alleen een unieke uitstraling geeft, maar ook tot een baken maakt voor de omgeving. Woon je in POST Breda, dan maakt dit je woonbeleving echt helemaal af. Door het groen heb je op grote hoogte een unieke kijk op de Grote Kerk. Wat wil je nog meer? Ook hier wordt het groen onderhouden door een externe partij. Wat is geregeld binnen de VvE (Vereniging van Eigenaren).

In én zelfs op POST Breda hebben we ruimte gecreëerd voor groen. Wat betekent dat je niet per se naar ‘buiten’ hoeft, maar ook thuis geniet van groen. Want naast de binnentuin, is er ook nog een een daktuin waar je zelf groenten en (tuin)kruiden kunt verbouwen. Wat POST Breda ook vanaf bovenaf bezien, extra cachet geeft en hitte stress voorkomt.

De daktuin bevindt zich straks bovenop de parkeergarage die alleen toegankelijk is voor bewoners van de koopappartementen. En ongeacht of je nu wel of geen groene vingers hebt, je wordt door niemand gedwongen om op je vrije zaterdagmiddag het onkruid te gaan wieden of de plantjes water te geven. Nee, geen stress, dat besteden we lekker uit. Dus niet de lasten, maar wel de lusten. Wat we verankeren binnen de VvE.

Hoewel je straks ook midden in het centrum in het groen woont, blijft de natuurlijke omgeving van Breda trekken. In no-time sta je vanuit POST Breda midden in misschien wel de mooiste natuurgebieden van Nederland. En of je nu je fiets pakt of je wandelschoenen, Breda en omstreken bieden je alle mogelijkheden om heerlijk uit te waaien

Groen beleving

Binnen POST Breda geniet je van een unieke groenbeleving door de optimale balans tussen groen en architectuur én je hoeft dit zelf niet eens te onderhouden!

Groene daktuin

Naast je privé buitenruimte geniet je straks van de grote, gemeenschappelijke daktuin. Geniet bijvoorbeeld van de rust tussen het gazon en de bomen of ga aan de slag in de stadstuinbouw waar je zelf groenten kunt verbouwen.

De daktuin bovenop de parkeergarage is alleen toegankelijk voor bewoners van de koopappartementen en wordt voorzien van een hoogwaardige groeninrichting. Over onderhoud hoef je jezelf geen zorgen te maken, want onderhoud en bewatering wordt uitgevoerd in opdracht van de VvE. Benieuwd naar de exacte invulling? Bekijk hiervoor de technische omschrijving!

Groene terrassen

Uniek is daarnaast de groene pergola op de 5e en 6e verdieping. Deze pergola geeft POST Breda een unieke uitstraling en de bewoner een fantastische beleving. Wat is er mooier dan het zicht op de Grote Kerk te midden van talrijke plantensoorten? Bijkomend voordeel is dat ook dit groen wordt onderhouden door de Vereniging van Eigenaren.

Een duurzame toekomst

Alle appartementen, dus ook de appartementen in de bestaande bouw, zijn gasloos uitgevoerd, optimaal (na)geïsoleerd en daarmee klaar voor de toekomst! De woningen voldoen ruimschoots aan de laatste eisen op het gebied van energiezuinigheid. Hierdoor heb je geen zorgen over huidige gastarieven, hoef je minder te reserveren voor toekomstige investeringen en geniet je bovenal van lage energielasten. Bijkomend voordeel is dat je leencapaciteit toe neemt omdat er rentekorting mogelijk is.

Verwarming en ventilatie

De appartementen worden verwarmd en voorzien van warm-water doormiddel van stadsverwarming of een (individuele) lucht-water warmtepomp. De keuze tussen voornoemde systemen is afhankelijk van het bouwnummer, de keuze hiervoor is op de prijslijst per bouwnummer aangegeven.

De appartementen met stadsverwarming worden aangesloten op het collectieve energienet van EnNatuurlijk, waardoor warmte is gewaarborgd en je niet afhankelijk bent van de gastarieven. Voor de appartementen met de individuele lucht-water warmtepomp geldt dat deze appartementen het voordeel hebben van vloerkoeling. Dit komt doordat er koud water door de vloerverwarming slangen loopt. Bij alle woningen geniet je in de wintermaanden van een comfortabel woonklimaat omdat er vloerverwarming wordt toegepast. Daarnaast wordt er mechanische ventilatie met warmteterugwinning toegepast waardoor je geniet van een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Aanvullende maatregelen

Zonnescreens

Veel appartementen binnen POST Breda worden standaard uitgevoerd met zonnescreens. Doel van deze screens is het filteren van licht en warmte. Hierdoor geniet je op warme dagen van een prettig zacht licht in de woning.

Onderhoudsvriendelijke materialen

Een van de voordelen van POST Breda is het gebruik van onderhoudsvriendelijke materialen waaronder aluminium en kunststof kozijnen. De kunststof kozijnen zijn bijvoorbeeld vervaardigd uit gerecyclede grondstoffen. Hierdoor geniet de VvE de komende jaren van relatief weinig onderhoud wat een voordeel is voor de maandelijkse bijdrage.

Extra isolerende maatregelen bestaande bouw

De appartementen in de bestaande bouw krijgen een grote upgrade qua isolatie. Zowel de vloeren, wanden als plafonds/daken worden extra geïsoleerd waardoor je geniet van een comfortabel binnenklimaat en klaar bent voor de toekomst. De appartementen blijven desondanks uniek in de beleving als gevolg van o.a. de grote raampartijen en hoge plafonds.

POST Breda is een ontwikkeling van